Lamellgardiner ger alltid ett exklusivt intryck och förenar både snygg design med ett effektivt solskydd. Har du större fönsterpartier eller flera fönster som är uppdelade i sektioner så är lamellgardiner en mycket vacker lösning.

Lamellgardiner – Skapa olika intryck

Lamellgardinerna finns i olika bredder. Om du väljer en bredare modell så skapar detta ett mer ombonat intryck och förstärker textilkänslan. Fönster är inte ett måste för en lamellgardin. Flera av våra kunder har använt lamellgardiner som rumsavdelare eller som en snygg avskärmning i en hall som är full med kläder och skor. Oavsett vilken färg du söker på dina lamellgardiner så är vi säkra på att du kommer att hitta något du gillar i våra kollektionsböcker, som finns i vår utställning.

 

Lamellgardiner – Fördelar

Lamellgardinernas fördel är att man väldigt exakt kan styra hur mycket ljusinsläpp man vill ha genom att vrida på lamellerna. Detta till skillnad från andra produkter där man avskärmar helt eller inget. Lamellgardiner är enkla att hålla i ordning genom funktig trasa eller genom att dammsuga lamellerna med en dammsugare som är inställd på låg styrka.

 

Lamellgardiner – Bredder

Lamellgardinerna finns i följande bredder: 63 mm, 90 mm samt 127 mm. En enkel riktlinje är: har du ett mindre fönster så välj de smalaste lamellerna. Har du däremot ett större fönster så välj hellre 90 mm eller 127 mm.

 

Lamellgardiner – Betjäning och skena

Lamellgardinernas skena går att få i färgerna, vitt, stål och svart. Lamellgardinen kan betjänas genom snöre/kedja, snöre/vridstång, kedjedrag eller motorstyrning.

 

Lamellgardiner – Hjälp med mätning?

Om du behöver hjälp med mätning för dina lamellgardiner, så har vi möjlighet att köra hem till dig och hjälpa till med mätningen om du bor i Kristianstad, Åhus eller Bromölla. Vi utgår från Sölvesborg.

 

Lamellgardiner – Sammanfattning

  • Tänk på att du kan montera flera lamellgardinskenor om du har flera fönsterpartier.
  • Använd smala lameller om du har mindre fönster och större lameller om du har stora fönster.
  • Lamellgardiner kan skapa en ombonad känsla som kan fattas i ett rum som känns ”kallt”.
  • En av lamellgardinernas fördelar är att man kan styra ljusinsläppet gradvis.
  • Sitter fönsterpartierna högt upp? Inga problem lamellgardinerna kan styras med motor.