Rullgardiner ger ett vackert och ombonat intryck i ditt hem. Med Luxaflex rullgardiner kan du välja mellan 300 olika vävar. Så du kommer att finna precis den lösning som du letar efter. Du kan skapa en vacker och måttanpassad lösning som förhöjer ditt hem.

Rullgardiner – Snygg inredningsdetalj

En rullgardin fungerar både som en vacker kappa men även som ett effektivt solskydd och även som mörkläggning om du väljer den typen av väv. De tre vanligaste vävarna är mönstrade halvtransparanta eller mörkläggande. Rullgardiner är enkla att rengöra och samlar inget direkt damm. De är enkla att torka av med en fuktig trasa.

 

Rullgardiner – Betjäning

Du kan styra dina rullgardiner genom ett sidodrag som är en kedja som kan placeras till höger eller vänster om rullgardinen. Du kan även justera rullgardinen med en fjäder som du hanterar med en dragknopp. Du kan även få en motorstyrd rullgardin som möjliggör att du kan ha rullgardiner i fönster som är svåråtkomliga. Motorstyrningen till rullgardinerna kan även styras med temperatursensor eller timer.

 

Rullgardiner – Storlekar & kassett

Vad som gäller som maximala mått för din rullgardin beror helt vilken rullgardinstyp du väljer och om rullgardinen ska ha motor eller ej. Till våra rullgardiner kan man välja till en deko kassett som är snygg och döljer vävrullen. Rullgardinkassetten finns i vitt, aluminium och svart. Om du behöver noggrann mörkläggning så är en kassett i kombination med sidolister en bra lösning.

 

Rullgardiner – Kvalitet som märks

Eftersom rullgardinerna måttanpassas till dina fönster så blir slutresultatet väldigt vackert. Dessutom får du en rullgardin som ger en känsla av exakthet och precision när du reglerar den upp och ner.

 

Rullgardiner – Överrullad eller underrullad?

Väljer du en underrullad rullgardin så kommer den närmare fönstret och lämnar väldigt lite ljusinsläpp. Fördelen med överrullad är att det döljer käppen som håller väven och ger ett mer stilrent intryck.

 

Rullgardiner – Hjälp med mätning?

Om du behöver hjälp med mätning för dina rullgardiner, så brukar vi ha möjlighet att köra hem till dig och hjälpa till med mätningen om du bor i Kristianstad, Åhus eller Bromölla. Vi utgår från Sölvesborg.

 

Rullgardiner – Sammanfattning

  • Rullgardinsväver finns i alla färger så du kan enkelt matcha ihop färgsättningen.
  • Rullgardiner skapar en ombonad känsla då den kan fungera som en kappa.
  • Rullgardinerna kan dels användas som avskärming för insyn och sol men även mörkläggning.
  • Vill du ha 100% mörkläggning så välj en underrullad mörkläggningsväv med sidolister och kassett.
  • Rullgardinerna kan betjänas med motorstyrning som även har tempsensor och timer.