Markisen Medina passar utmärkt på byggnader med höga fönster. Allt från kontor och skolor till sjukhus och moderna villor. Markisen Medina löper vertikalt längs den övre delen av fönstret för att sedan fälla ut sig till en vanlig markis i helt utfällt läge.

Markis Medina – Manövrering

Som standard manövreras markisen med utvändig motor. Det finns även möjlighet att välja till vev som tillval. Det är vanligt att man väljer motor med automation för vind och ljus. På så vis behöver man inte störas av solen när den blir för stark. Du slipper även att resa dig för att rulla ner vilket är till stor fördel på exempelvis arbetsplatser.

 

Markis Medina – Komponenter

Markisduken finns i stora kollektioner. Du kan välja mellan allt från enfärgade markisvävar till randiga och mönstrade.  Om du önskar en genomskinlig väv så skulle vi rekommendera en PVC belagd polyesterväv som filtrerar solljuset. Materialet till Markisen består av naturnodiserat aluminium.  Som tillval finns det möjlighet att få dem vitlackerade.

 

Markis Medina – Montering och dimensioner

Markisen kan monteras direkt på väggen eller fönsterkarmen.  Maxhöjden är 3 meter och maxbredden är 3 meter per markis. Om du väljer att seriekoppla markisen så kan du få upp bredden till 6 meter med motor.

 

Hjälp med mätning och montering markisen Medina?

Om du behöver hjälp med mätning och montering av din fönstermarkis Medina, så brukar vi ha möjlighet att köra hem till dig och hjälpa till med mätningen och montering om du bor i Kristianstad, Åhus eller Bromölla. Vi utgår från Sölvesborg.

 

Fönstermarkis Medina – Sammanfattning

  • Skyddar mot solen i den övre delen av fönstret och blir till en vanlig markis längre ner.
  • Markisen passar utmärt på skolor och arbetsplatser eller moderna villor.
  • Markisen levereras med motor som standard men går att få med vev som tillval.
  • Markisen Medina kan automatiseras för sol och vind så slipper du styra detta själv.
  • Maxhöjd och maxbredd är 3 meter men går att få upp till 6 meters bredd om man seriekopplar.